Village of the Damned ( 1960 )

Posted: septembrie 11, 2012 in Horror, SF
Etichete:, , , , ,

 

 

Sinopsis
( Scris de mine ca ala dupa cinemagia era facut de cineva care n-a vazut filmu , sa-l fut in gura )

În orăşelul englez Midwich timpul ingheata pentru cateva ore , timp in care toata lumea isi pierde cunostinta.

La scurt timp femeile tinere dau nastere prematur unor copii geniali , blonzi si cu puterea de a citi ganduri.

Lucrurile degenereaza , copii vor sa conduca lumea si influenteaza doi sateni sa se sinucida. Profesorul lor , tata al unuia dintre ei trebuie sa rezolve lucrurile.

 

Opinia mea .

P-asta dew ce nu-l stie lumea ? ( Asta a fost un fel de titlu )

 

Din plictiseala acum vreo 2-3 zile am zis sa ma uit si eu la un film de la TV ca era pe la 3 dimineata si n-aveam somn. Horror-Sf englez , anii `60…ce asteptari sa am de la el?

Ei uite ca mi-a intrecut asteptarile , a fost bun de tot . Intr-un oras care a „adormit” cateva ore fiecare femeie tanara da nastere unui copil genial doar la 5 saptmani de sarcina , chiar daca nu au facut niciodata sex. Acei copii cresc rapid , sunt izolati de ceilalti , au trasaturi diferite de cele umane si pot influenta si citi gandirea umana.

Pe langa faptul ca pustii joaca bin de tot efectul special cu „ochii” lor a fost bun de tot , arata bine , nu era exagerat si a plusat acolo unde trebuie un horror sa pluseze ( unde oare? ) .

Conflictul cu tine insuti se reda prin poveste unui profesor la care se apeleaza des in problemele de ordin national , acesta devenit tatal unui astfel de copil incearca sa-i apere in prikma faza , apoi alfand ca s-a mai intamplat in lume sa apara astfel de coipii si ca sunt nocivi oamenilor incearca sa-i omoare , chiar daca fiul lui era seful lor.

Puterea copiilor de a citi ganduri si de a influenta gandirea umana aduce la moartea a doi sateni , privitorii de multe ori probabil empatizand cu personajele acesta idee le face pielea asemanatoare unei creaturi cu pene care se mananca .

Finalul filmului previzibil si nu prea , eram sigur ca mutantii pitici aveau sa moara , surprinzator e modul in care mor , profesorul lor fiind nevoit sa intre cu o bomba in clasa si sa se gandeasca la altceva in timp ce copii puneau presiune pe el si incercau sa-i citeasca gandurile.

Ca minus pot spune ca s-a accentuat ridicol de mult ideea ca mintea copiilor mutanti e asemenea unui zid de caramida , repetarea cuvintelor astea sa mor ,  m-a turbat mai rau decat repetarea melodiei din Blue Velvet. Asemenea oamenii erau socati si nu prea de aparitia copiilor era nerealistica pornirea unui fenomen de paranoia in masa , insa oamenii erau calmi cu toate ca 2 dintre ei fusesera ucisi.

Surprinzator de bun ! 7,5 / 10

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s