The Exorcism of Emily Rose (2005)

Posted: August 18, 2012 in Drama, Horror
Etichete:, , , , , ,

 

Sinopsis

În 1999, Vaticanul a revizuit pentru prima oară în 400 de ani textul oficial al ritualului de exorcizare. Numărul de exorcişti catolici a crescut în ultima decadă de la 30 la 300.

Arhiepiscopia Romano-Catolică a oraşului Chicago l-a angajat recent cu normă întreagă pe primul exorcist oficial în cei 160 de ani de istorie. În New York, patru preoţi catolici au investigat oficial peste 40 de cazuri de oameni posedaţi începând din 1995. Printr-o decizie extrem de rară, Biserica Catolică a recunoscut în mod oficial posedarea demonică a unei tinere colegiene de 19 ani.. Povestit în secvenţe retrospective terifiante, Un caz de exorcizare narează procesul de urmărire a preotului acuzat de neglijenţă, care a avut ca rezultat moartea tinerei fete, bănuită de a fi fost posedată.

Inspirat de evenimente adevărate, filmul îi are în distribuţie pe Laura Linney în rolul lui Erin Bruner, avocata părintelui Richard Moore (Tom Wilkinson), preotul care a efectuat controversata exorcizare.

Emily Rose părăseşte căminul protector al casei sale pentru a merge la colegiu, netrecându-i prin minte ceea ce o aştepta. Într-o noapte, singură în dormitor, are prima “halucinaţie” terifiantă şi leşină. Pe măsură ce atacurile sale devin din ce în ce mai dese şi mai brutale, Emily, o convinsă credincioasă catolică, hotărăşte să apeleze la o exorcizare efectuată de preotul de la parohia sa, părintele Richard Moore. Cum fata moare în timpul ritualului de exorcizare, preotul este acuzat de omor prin neglijenţă.

 

 

Cred ca majoritatea au auzit de cazul Anneliesei Michel , daca nu au auzit si vor sa se pise pe ei sa dea un seach pe fratele Google , sa vada poze din timpul exorcizarii si niste materiale audio care o sa te faca sa nu dormi cateva nopti .

Ei , filmul asta-i facut dupa cazul ei , e bun si ce mi-a placut la el e ca se axeaza pe proces in jurul lui conturandu-se povestea.

E intr-adevar greu de dovedit un caz de exorcism intr-o sala de judecata , oricum preotul a sfarsit bine , in povestea reala si parintii fetei au intrat in parnaie.

Mie-mi plac filmele in care sunt procese , vreau sa ma fac avocat 🙂 , wish me luck.

Sa revenim , ma speriat grav , chiar ma dus la limita paranoiei am avut niste copincidente stranii cand urmaream filmul , m-am uitat din instinct la o crema de maini a lu mama si pe ea cria mare ROSE . The Fuck?:| apoi am mancat niste tort ca adusese mama de la munca si mi-a dat bucata pe care era misto plasata un trandafir , care in engleza se traduce rose , apoi am aflat ca firma de la care am parchet e cheama tot rose. Poate eram eu beat..parca parea mai creepy atunci  . Nu m-am referit la avocata preotului , care nu-i credincioasa dar devine cu timpul , apoi ea a fost pacalita sa ia cazul asta , dar l-a luat si chiar daca ..mai bine nu las spoileru` asta 🙂

Mi-a placut si ideea cum care 03:00 e ora raului , iar 15:00 e o ora sfanta. N-am mai auzit pana acum , lasa o amprenta ciudata asupra ta .

Ce lasa o amprenta si mai ciudata e sa vezi viata din ochii unei paranoice posedate , de unde si niste flah`uri scary care-ti fut creierii , apoi sa vezi acea fata cu toate oaele corpului pe dos intr-o pozitie deloc naturala care pare moarta  , iar cand se apropie cineva de ea sa urle de sa te pisi pe tine:|.

In fine , filmul are de toate , e imprevizibil , are faze care te fac sa te pisi pe tine , te duce in multe stari , te tine lipit de ecran , dar maniera in care e montat lasa de dorit. Actrita din rolul lui Emily Rose are 10 de la mine , a fost geniala!

Te sperie , si pentru genu asta de horror asta si povestea conteaza cel mai mult.

Urmariti-l , merita!

Nota 7,5 /10

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s