Exorcism: The Possession of Gail Bowers (2006)

Posted: iunie 11, 2012 in Fără categorie
Etichete:

http://www.imdb.com/title/tt0490919/

Stiam ca regizorii americani fura….sa-mi bag picioru` ( ala schiop ) de nu ar putea sa le dea tiganilor si politicienilor lectii de furat , dar furau si ei de la englezi , francezi , asiatici da` nu intre ei.

Ei bine , acest film cu un nume exagerat de lung , plictisitor si fara sens , cu o nota pe vesnicul imdb de 2,8 (gresita dupa parerea mea) fura multe elemente din multe filme.

Din The Exorcist ( ala vechi si bun ) preia bineinteles ritualul de exorcisare si puterile pe care demonul le detine.

Din The Last Exorcist ( ala din 2004 parca) preia ideea ca demonul si preotul exorcisator s-au mai luptat si inainte si demonul a castigat .

Din The Amityville Horror preia casa aia absolut ciudata , in stil olandez.Adica..pula mea cum sa filmezi un horror care se vrea psihologic intr-o casa care seamana cu una dintr-un horror clasic american.

Din Poltergeist „fura” scena in care obiectele se misca sa singure , ampulea prin casa parca formand o tornada ..si mai preia din mai multe filme de cacat gen The Seance cum un joc intre 2 fetite si o tabla cu care vorbesc cu spiritele se intampla ceva….asa ceva.

Cu toate ca ciordeala e la greu , scenariul e mai gaurit ca un irakian nevinovat in fata unor soldati americani foarte dobitoci , efectele sunt slabe si fazele nu se leaga filmul nu e chiar asa de cacat.

Tensiunea lui e creeata chiar din faptul ca nu stii la ce sa te astepti , si are o idee destul de buna , imbinarea psihologiei cu religia pentru rezolvarea unui caz de exorcisare.

Pentru story si flashurile „scary” bune si care apar cand trebuie si dureaza cat trebuie eu ii dau 5 / 10 filmului si il recomand tuturor celor ce vor sa se sperie la un film fara sa trebuiasca sa tina minte vreo` poveste lunga.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s